HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Les Manyes 2009

PACIÈNCIA

La paciència és la actitud que porta al ésser humà a poder suportar contratemps i dificultats per aconseguir alguna cosa bona. La paciència és un tret distintiu de personalitat madura. És la virtut dels qui saben patir i tolerar les contrarietats i adversitats amb fortalesa i sense lamentar-se. Això fa que les persones que tenen paciència sàpiguen esperar amb calma a que les coses succeeixin, ja que pensen que les coses que no depenen estrictament d’un mateix, se’ls ha d’atorgar temps.
És la constància valerosa que s’oposa al mal, i malgrat el que pateixi l’ésser humà no es deixa dominar per ell.

Jo he estat capaç de suportar el temps, l’espera i la veueta interior, he madurat i he sabut patir i tolerar la paciència, m’he fet fort i he suportat amb valentia el dolor, però finalment ha arribat el moment de destapar l’essència de la garnatxa del Priorat. L’espera i la paciència han donat el seu fruit.


D.O.Q. PRIORAT
Celler Terroir al Límit.
Monovarietal de Garnatxa amb una criança de 24 mesos en foudres de roure francès.
A la vista color cirera amb tonalitats granes i el rivet rosat, de capa mitja i amb abundant llàgrima, densa i lenta, que ens tinta un xic la copa, net i brillant.
Al nas un cop hem deixat que es desperti com cal, és intens i complex, un vi d’una gran profunditat, molt net i extremadament elegant, ens omple d’aromes frescos i intensos, fruita tant negra com vermella, maduixes, nabius, mores, gerds, cireres, amb unes fantàstiques notes minerals, a pedra mullada, a grafit, aromes florals, a roses fresques, especiat i balsàmic, i uns fins torrats molt subtils i elegants.

A la boca la seva essència es fa palesa i es dignifica, intens, ampli, amb una estructura fantàstica, molt equilibrat, tot està on ha d’estar, el temps l’hi ha anat de puta mare, fi, elegant, molt sedós i extremadament elegant, fruita molt present i com no, la mineralitat que ens recorre tot el paladar, profund i amb una acidesa viva i uns tanins fins i polits, sedosos, extraordinari, persistència mineral i final immensament molt llarg,  Cap comentari:

Publica un comentari