HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Franz Haas Pinot Nero Schweizer 2015

PEGASUS

Pinot noir, o l'estimes o l'odies. El blanc entre els vermells ...
El raïm més difícil de domesticar, com endolcir i fer que un cavall salvatge sigui elegant i no sempre reeixit, en
qualsevol cas, pinot noir mai serà un vi per a tothom, només per a aquells que viuen amb emocions intenses.
Aquells que serien capaços de muntar a Pegasus, el cavall alat de Zeus, un semental blanc nascut de la sang vessada per Medusa. L'únic cavall que ha viscut entre els deus de l'Olimp.

Salut i Pinot


ALTO ADIGE D.O.C.
Franz Haas
Monovarietal de Pinot Nero amb una criança de 12 mesos en bótes de roure i aproximadament un any en ampolla.
A la vista color vermell cirera fosc amb rivet grana-rosat, de capa mitja, amb abundant llàgrima molt fina, net i brillant.
Al nas és expressiu i intens, fruita vermella i negra madura, nabius, cireres, gerds, matisada amb capes ceroses, i cobertura especiada de pebres i regalèssies, apareixen subtils records animals, cuirs, i algun record mineral de pedra seca i pols.
A la boca reflecteix l'expressió aromàtica anterior, amb una bona estructura i una bonica sensació balsàmica al paladar, eucaliptus, és mostra sec amb una acidesa controlada i uns tanins fins i sedosos, persistència especiada i final llarg i potent.


Pinot d'alçada d'una zona Italiana marcada per la influència Alemanya.


Cap comentari:

Publica un comentari