HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Vinyes Domènech Vi d'Àmfora Natural 2015

ESTIMADA ÀMFORA

La naturalitat d'aquest vi radica en la seva innocent sinceritat....
Ara seu, posa't còmode, relaxa't, respira profundament, omple't la copa.., i gaudeix del paisatge que t'espera.
Salut i Garnatxa.


D.O. MONTSANT.
Celler Vinyes Domènech.
Monovarietal de Garnatxa amb una criança de varies mesos en àmfores de fang de 300 litres.
A la vista color cirera intens i fosc amb el rivet violeta, de capa alta i amb abundant llàgrima densa i lenta que ens taca un xic la copa, net i brillant.
El nas és molt intens, és un fantàstic perfum de contrastos entre les fruites vermelles i negres, móres madures, nabius, gerds encara amb l'aroma de sotabosc acabat de collir, i les notes florals tan vives i alegres, de violetes seques i espígol, frescor de pinassa i quelcom de fonoll, espècies dolces, subtil canyella i quelcom de regalèssia, pols, pedra seca i quelcom de xocolata. 
A la boca és harmonia, un ball de subtilesa i suavitat, un regal que el paladar ens agraeix, els aromes perfumats ens desperten els cinc sentits, ens acarona amb sensació untuosa i delicada, amb un equilibri innat entre acidesa-alcohol i dolçor i uns tanins polits i sedosos, amb una persistència especiada i fons de terrer.


Com sempre en Joan Ignasi en la seva línia de qualitat i plaer


El preu a botiga uns 15 euros

Cap comentari:

Publica un comentari