HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Les Tallades de Cal Nicolau 2009

EL PICAPOLL SINGULAR.

Aquest Agost pinta molt bé, si a tema de vins ens referim, i és que tinc ganes de provar vins singulars, d'autor, diferents, molt especials, vins d'aquells que són difícils de aconseguir. Serà el mes dels vins Singulars.
O sigui, que els que m'acompanyin, tindran la gran sort de poder gaudir de vins, que potser mai més tindrem a les nostres mans, o sí, mai se sap. Aquest Diumenge vàrem començar per aquest especial i limitadíssim vi del Montsant. Aquest cop els que han estat de sort són el Sr. Ramon, el meu germanet i jo és clar, o sigui que a disfrutar!!!.


D.O. MONTSANT.
Celler Orto Vins.
Monovarietal de Picapoll Negre amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color robí brillant i rivet grana, de capa mitja i densa llàgrima.
Al nas és un vi molt singular, on la seva característica principal és la subtilesa, en tots els sentits, fruita vermella fresca acompanyada per uns fantàstics tocs florals, com de violetes, records cremosos i balsàmics, gairebé no té presència de torrats de la fusta.
A la boca és una carícia pel paladar, anant de menys a més, fresc de bon equilibri, vellutat, és tot un plaer, immensa subtilesa, amb uns tanins diferents, elegants, fosos, fantàsticament integrats en el global, records fumats i un final llarg, emocionant i molt seductor.


És un vi singular, d'autor, i els seu preu també ho és...
Bones Vacances!!

Cap comentari:

Publica un comentari