HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Sumoll Blanc en Extinció 2014

ÚNIC.

Realment em considero afortunat de poder tastar vins com aquest, fets amb una varietat autòctona com el Sumoll blanc, una espècies en perill d'extinció, amb prou feines deuen quedar unes dues hectàrees a Catalunya, una llàstima, però jo espero sincerament que el treball de recuperació d'alguns viticultors de casa nostra, amb el temps doni els seus fruits i podem seguir gaudint de vins tant originals i fantàstics com aquests.
Som molt a prop de casa, per no dir que ja és com casa meva, gaudint de grans vins, amb bona gent, com sempre, perquè sinó, quin sentit tindria tot això?
Salut i Sumoll!


SENSE D.O.
Costador Terroirs Mediterranis.
Monovarietal de Sumoll blanc amb una criança de 10 mesos amb les mares.
A la vista color groc palla amb tons cerosos, tèrbol, amb una fina llàgrima lenta, brillant.
Al nas és un vi ple de records, records mediterranis, al guisat al forn de la iaia, a masia, a tradició, a pedra seca, a fruita madura i fresca, a plàtan, a pols de corriol, a molsa, a herbes aromàtiques.
A la boca és un vi fresc, tens, amb molt de tot, mineral, amb una bonica acidesa i amb la fruita destacada, amb bon volum en boca i profund, net sincer i directe, sense màscares, bona persistència i final llarg i mineral.


Un descobriment únic amb el que espero compartir més grans moments.Cap comentari:

Publica un comentari