HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Espectacle 2009

EL VINCLE DEL PAISSATGE.

Un espectacle és allò especialment notable, digne d'atenció, que s'ofereix a la vista o a la contemplació intel.lectual.
Doncs si mai teniu ganes de gaudir realment d'un espectacle inoblidable, prop de la Figuera, a mig camí de l'Ermita de Sant Pau, se'ns obre un paratge únic, un oasis excepcional, una vinya majestuosa que s'obre espai muntanya avall penjada sobre el paisatge, com un amfiteatre esperant que comenci una obra mestra que any rera any ens regala la seva millor actuació. Realment no sé si té molt a veure la qualitat del vi amb la bellesa excepcional d'aquesta vinya, però després de tenir la sort de poder gaudir de les dues, jo crec sincerament que van molt lligades.


D.O. MONTSANT.
Celler Espectacle Vins.
Monovarietal de Garnatxa negra amb una criança de 14-16 mesos en bótes de roure francès.
A la vista bonic i intens color cirera amb el rivet violaci, de capa mitja amb una bonica llàgrima abundant i lenta, molt net i brillant.
Al nas és un espectacle d'aromes i sensacions, molta complexitat, un vi que et transporta a la vinya, fruita negra i vermella madura, gerds, maduixes molt ben acompanyades per les fantàstiques notes florals, violetes, roses, espígol, realment extraordinari, records de molses i pinassa molt fresca, rosada, fons mineral i amb subtils notes torrefactes molt fines quasi bé inperceptibles.
A la boca continua l'espectacle, una acaricia pel paladar, sorprèn el seu gran frescor i agilitat, la seva elegància i subtilesa tot i portar 15 graus d'alcohol, que no es noten per enlloc, i la seva poca acidesa, de tanins suaus i molt ben integrats, dolços, bonica untuositat, molta estructura i equilibri, records de la fruita i les flors, amb una persistència única i un final molt llarg amb records minerals.


Avui les paraules sobren.


El preu a botiga 105 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari