HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Colet Vatua! Extra Brut

MECATXIS!!!

Aquest ha estat un diumenge atípic i molt diferent als que normalment estem acostumats. El gran patriarca i la seva estimada blanca donzella tenien un esdeveniment molt important a la seva estimada terra, més concretament al Castell de Mur, i per aquesta raó no hem gaudit de la seva fantàstica brasa d'alzina. Però no patiu perquè crec que no hem menjat del tot malament, i és que la meva mitja gamba ha decidit elaborar una de les poques coses que se li donen bé a la cuina, la closca i el marisc, i ha fet l'esforç de convidar als meus sogres, que dona la casualitat que són els seus pares, o sigui que som parents i hem anat a coincidir tots a la mateixa casa!, Vatua! quines coses que te la vida.
Ara que ja ens coneixem tots comencem la mariscada amb el gran Vatua!
Salut i bombolla!!


D.O. CLÀSSIC PENEDÈS.
Celler Caves Colet.
Cupatge de Muscat, Parellada i Gewürztraminer amb una criança de 18 mesos en rima.
A la vista bonic color groc palla daurat molt brillant, intens, amb una bombolla alegre i fina, net.
Al nas és aromàtic, amb les notes de la fruita blanca, sobretot una intensa poma versa, notes mediterrànies i vegetals, records dolços molt subtils i quelcom floral, com a roses.
A la boca és diferent, original, sec, amb una acidesa vibrant i intensa, la frescor que ens aporta acompanyada per l'agradable bombolla i aquesta acidesa tant viva fan que sigui molt sàpid, en boca apareix la poma verda i les notes d'herbes aromàtiques, amb una agradable persistència i final mig.


Maridat amb unes ostres del Delta..., millor que no us expliqui les sensacions que m'ha aportat perquè m'haurien de sensurar el blog.


El preu a botiga uns 10-11 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari