HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Missatge en una ampolla 2015

EL MISSATGE MÉS BONIC.

Simplement un nàufrag en una illa perduda en el mar. Un altre dia solitari amb ningú aquí més que jo, més solitud que la que cap home pugui resistir. Rescatin-me abans que caigui en la desesperació.
Enviaré un SOS al món, espero que algú rebi el meu missatge en una ampolla.
Ha passat un any des que vaig escriure la meva nota, però hauria d'haver sabut això des del principi. Només l'esperança pot mantenir-me, l'amor pot arreglar-te la vida, però també et pot trencar el cor.
Enviaré un SOS al món, espero que algú rebi el meu missatge en una ampolla.
He sortit a caminar aquest matí, i no puc creure el que he vist, cent mil milions d'ampolles arrossegades pel mar a la platja. Sembla que no estic sol en això d'estar sol, cent mil milions de nàufrags buscant una llar.
Enviaré un SOS al món, espero que algú rebi el meu missatge en una ampolla.

Ens l'hem fotut un divendres qualsevol entre musicalis i molts somriures, tot gaudint de la terrassa juntament amb la xineueta i la mitja nespra.


Vi de Finca
D.O. PENEDÈS.
Celler Vinya Oculta - Vinyeró Amós Bañeres.
Monovarietal de Macabeu amb una criança de 6 mesos en dipòsits d’inox amb les seves mares.
A la vista color groc palla gens pàl·lid amb tonalitats daurades intenses i seroses, amb presència d’una fina llàgrima grassa, untuós i tèrbol.
Al nas és tot franquesa, amb influència de les mares molt present, amb una bonica rusticitat, és molt honest i amb una extraordinària expressió del territori, aromes de fruita blanca madura, pera, subtils notes cítriques, molt mediterrani, herbes aromàtiques, flors seques, quelcom d’orellanes i codony, ametlles, notes exòtiques de gingebre, records balsàmics i un fons subtil de mineralitat recordant el guix. Extraordinari.
A la boca és ampli i untuós, complex, de recorregut sedós i de gran finor, equilibri fantàstic entre l’acidesa, dolçor i alcohol, records de pa calent, de pastisseria, fruita blanca, poma i pera en compota, és estremadament sàpid, apareixen els cítrics i les notes de bosc mediterrani, les flors i els balsàmics , de molta persistència i final llarg amb notes mentolades i anisades.Treball extraordinari d’aquestes vinyes de Macabeu de més de 15 anys de cultiu ecològic.


Res com l’expressió més nua del Macabeu.

Cap comentari:

Publica un comentari