HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Gaja Sito Moresco 2009

ANGELO 

Angelo Gaja ha estat responsable d'importants innovacions en les vinyes i el celler. Entre les seves innovacions en la vinificació piemontesa estan l'ús de bótes de roure francès de 225 litres per a la criança de vins i les seves plantacions de la primera vinya de Cabernet Sauvignon del segle XX a la regió, així com les seves primeres vinyes de Chardonnay i Sauvignon Blanc.
Angelo Gaja és conegut per produir vins elegants i opulents que són fidels als seus orígens. És un pioner en la producció de vins d'una sola vinya al Piemont.LANGHE  D.O.C.
Angelo Gaja.
Cupatge de Nebbiolo, Cabernet Sauvignon i Merlot amb una criança de 6 mesos en cubs de roure eslovè i 12 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color vermell robí fosc amb el rivet lilós, molt juvenil encara, de capa mitja i amb abundant llàgrima fina i elegant, net i brillant.
Al nas destaca la bonica combinació de les fruites vermelles silvestres, groselles, maduixetes, gerds, amb aromes vius de pebre negre i les notes fumades, nas de bonica complexitat i alhora refinat, apareixen aromes de prunes i notes mentolades, subtils aromes de cuir i fons amb records de cacau.
A la boca és un vi gras, amb un recorregut marcat per l'acidesa fresca i una tanicitat marcada, però bastant domada, és ampli i amb cos, especiat, i amb records de prunes i mores, un vi que encara es manté jove, i amb un bon potencia d'envelliment, persistència especiada i amb notes fumades i final molt llarg.
Una ganga perduda en el celler, que encara podia havwer esperat un xic més


Salut.

Cap comentari:

Publica un comentari