HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Stol n 2016

PERMACULTURA

La permacultura és el conjunt de pràctiques i de formes de pensar per tal de crear una producció agrícola sostenible, molt eficient en energia, treball manual i mecànic, i respectuosa dels éssers vius i llurs interrelacions recíproques. Suposa una aproximació holística als sistemes agrícoles, l'objectiu de la qual és crear un ecosistema productiu en aliments així com en altres recursos útils, tot deixant a la natura salvatge el més gran espai possible. Utilitza conceptes d'ecologia, paisatgisme, agricultura ecològica, biomimètrica, ètica, filosofia i pedologia. La permacultura convida a posar en relació aquests aspectes teòrics amb les observacions realitzades sobre el terreny. La base de la permacultura no és només analitzar els components d'un sistema individual, sinó també tenir en compte llurs interaccions amb la finalitat de produir un coneixement de l'ecosistema en el context d'un ús per a l'ésser humà.D.O. PENEDÈS.
Celler Ton Rimbau
Monovarietal de Xarel.lo amb una criança de 12 mesos en dipòsits d'acer inoxidable amb les mares.
A la vista color groc ataronjat amb reflexes daurats, de bonica densitat, terrós, empolsinat, brillant un xic tèrbol.
Al nas és un vi amb una alta intensitat aromàtica, harmonia estraordinària e un vi autèntic i despullat, aromes penetrants de fruites, pera, préssec, nespra, pell de taronja, herbes aromàtiques com el fonoll i la menta, una estona més i romaní, pinassa, les notes cítriques i salines en acompanyen constantment, juntament amb les notes profundes de llevats.
A la boca és profund, intens, sorprenentment ampli, gras, brut, nu, sincer,  marcat per la seva intensa naturalitat, picant, cruixent, redescobrint i recordant les notes aromàtiques descrites anteriorment, marca el seu recorregut una fruita especiada i una acidesa salina, regalant-nos un conjunt extremadament estructurat i amb una força immensa al paladar. Extraordinari


Un vi que desperta els cinc sentits de la manera més natural.


El preu a botiga uns 25 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari