HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Desvelao 2018

LA MÀGIA DE L'ALBARIZA

Albariza, encara que sigui ben bonic, no és un nom de dona, però ens convida a mirar a l'origen per mostrar el terrer sense estridències. Així que baixarem al sud, al nostre Cadis estimat, per assaborir que sí, que un altre Jerez és possible. El dels blancs tranquils i sense fortificacions. Vins que de vegades freguen subtilment bótes o flors, però sense oblidar la seva essència.
La d'aquests sòls, paratges de clara màgia que es despullen en cada glop. Guix i veritat en la copa dels molt anomenats mosts, que en els últims anys han anat creixent gràcies a la bona mà i cap d'una generació de viticultors disposada a canviar les coses. A fer de la qualitat la seva màxima. A respectar tradicions convertint cada “cru” en una ampolla única. Com les que avui ens representen. Que ens agraden. Però molt!!


SENSE D.O.
Bodega 4ojoswines
Monovarietal de Moscatell amb una criança biològica de 5 mesos en dipòsits d'acer inoxidable i dos mesos en ampolla.
A la vista color groc daurat amb tonalitats lleugerament verdoses, de sensació untuosa en copa, net i brillant.
Al nas és de molt bona intensitat aromàtica, destaquen les fruites tropicals i les fruites exòtiques, pinya, maracuyà, meló, aroma molt varietal de moscatell, records dels llevats, i sensacions més evolucionades, orellanes, panses, notes del flors seques, roses, i aromes vegetals.
A la boca és un vi fresc i elegant, de pas vellutat, molt marcat per la varietat i les notes de la fruita  i la fruita seca, acidesa viva i vertical que ens acompanya tot el recorregut, persistència amb notes amargues molt elegants, sensacions punxants, records minerals de guix i bonica salinitat final.

El preu a botiga uns 15 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada