HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Magran Partida "Les Manyetes" 2016

EL RAÏM HO ÉS TOT

Aquesta terra ens regala petites produccions de vins tremendament expressius, amb una poderosa personalitat marcada per la pobresa de la terra, el clima rigorós i el sabor del terrer.
El nom de Magran ve d’una història familiar en què un avantpassat, jugant a cartes, va guanyar una mà gran de 200 duros que va repartir entre els germans, i cadascú va començar el seu negoci. Així els va quedar de Cal Magran de renom.


D.O.Q. PRIORAT.
Celler Meritxell Pallejà
Monovarietal de Garnatxa amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès i 12 mesos en ampolla.
A la vista intens color vermell robí i rivet de color grana-lilós, de capa mitja-alta i amb abundant llàgrima densa i lenta, net i brillant.
Al nas si esperem una estona a la copa, destaca la seva intensitat aromàtica marcada per la fruita vermella madura, maduixes, gerds, cireres, amb perfecte harmonia amb les notes especiades, subtil pebre i regalèssia, apareixen fins torrats amb records molt suaus de xocolata amarga, acompanyada de les herbes mediterrànies silvestres i un fons mineral marcat per la pissarra calenta.
A la boca és vi intens, ampli, ens omple de sensacions sedoses el paladar, destaca la seva mineralitat refrescant, juntament amb la fruita i les espècies que ens marquen tot el recorregut, un vi viu i cruixent, profund amb una tensa acidesa i uns tanins suaus i rodons, persistència afruitada i un final molt llarg amb records minerals i cítrics.


La garnatxa és la varietat més ben adaptada a Gratallops, de la qual surten vins amb molta personalitat.La feina ben feta, amb passió i sentit comú no té fronteres.


Un vi d'uns 39 euros a botiga molt ben invertits en plaer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada