HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.lo virol 2013

LO JOVE DE VERDÚ.

Celler Cercavins, un projecte que neix l'any 2003 a la petita població de Verdú a l'Urgell, no sé si és una casualitat o està fet amb tota la intenció per part dels propietaris del Celler, però la població de Verdú abans de la riuada de 1184 estava situada a la vall del riu Cercavins, un afluent del riu Ondara, que baixa de la Segarra per la vall de Montornès, i és d'aquí on dedueixo que ve el nom d'aquest celler, va seguim amb una mica més d'història, així en Ramon estarà content, després de la riuada que va destruir la major part del poble, la senyora de Verdú, Berenguera de Cervera, va deixar que els verdunins construïssin les seves cases en una nova ubicació al costat del Castell, més endavant el fill de Berenguera, Guillem de Cervera va decidir vendre Verdú a la vila de Poblet, d'aquí que durant bastants segles Verdú fos una de les poblacions més riques i pròsperes de la zona.

 No cal que us digui que aquest vi és cosa del Patriarca.


D.O. COSTERS DEL SEGRE.
Celler Cercavins.
Cupatge d'Ull de llebre, Merlot i no sé segur si porta Sirà amb una criança de 3 mesos en barriques de roure francès i americà.
A la vista color cirera picota amb el rivet lilós violeta, de capa mitja-alta amb llàgrima densa que tinta lleugerament la copa, net i brillant.
Al nas és de gran intensitat, amb la fruita negra i vermella com a gran protagonista, acompanyada per espècies dolces com la vainilla, records d'ametlles torrades i un fons marcat per els fins torrats i agradables sensacions minerals.
A la boca presenta un bon volum amb sensació vellutada, és potent i molt fresc, làctic, amb una bona acidesa i uns tanins intensos, agradables i amb un toc dolç, la fruita molt present amb una persistència correcte i un final amb agradables sensacions torrefactes.


Per 5 euros l'ampolla que més us haig d'explicar.

Cap comentari:

Publica un comentari