HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Aalto PS 2010

PAGO SELECCIONADO.

Un vi elaborat únicament en els anys en els que la qualitat de la collita és del més alt nivell, o sigui, excepcional i amb una producció molt limitada, de raïm de petits pagos seleccionat després d'haver estat ja seleccionat una primera vegada, un vi que només s'ofereix unes 7-8 vegades cada dècada.
Un dia com avui en el que els amfitrions han treballat tant a la cuina per oferir-nos el millor, jo no podia ser menys i el vi havia d'estar a la seva alçada, tot i així no sé si ho hauré aconseguit, ja que el dinar aquest diumenge a casa el Patriarca, ha estat de traca i mocador. Em sap greu però no us diré el que vam tenir el plaer de tastar i gaudir, senzillament perquè no m'agrada fer dentetes, el que passa a Cal Patriarca es queda a Cal Patriarca.
Mil gràcies per cuidar-nos tant.


D.O. RIBERA DEL DUERO.
Aalto Bodegas y Viñedos.
Monovarietal de Tinto Fino amb una criança d'uns 22 mesos en bótes de roure francès i uns 3 mesos en ampolla.
A la vista color cirera picota molt fosc i profund, concentrat, rivet entre grana i morat de capa alta, gras, amb una densa llàgrima molt lenta i abundant que ens tinta la copa, net i brillant.
Al nas, desprès de decantar-lo mitja hora, ens regala complexitat, per damunt de tot fruita negra madura, com melmelades, de móres, nabius, prunes, acompanyada per un conjunt d'espècies, clau, vainilla, regalèssia, coco, al cap d'una estona, genial, la fruita vermella també ens apareix amb els fins torrats molt agradables i subtils, cacau fi, algun record mineral i de sotabosc.
A la boca és tot elegància amb una bona estructura i de gran equilibri, gran cos, fi, carnós, molta amplitud en boca que ens omple de grans sensacions, destaca la fruita madura molt expressiva, fantàstica, records de les espècies i uns torrats finíssims, molt agradables, gran sedositat, una carícia, molt bona acidesa, fresc i uns tanins fins i vellutats, fantàstica persistència i un final molt, molt, molt llarg.


El preu avui no és gens important, salut companys.

Cap comentari:

Publica un comentari