HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Trepat del Jordiet 2013

LA FESTA DEL TREPAT.

Dinar pre-partit amb els amics, carregats de nervis però ben portats, intentarem gaudir d'un bon àpat i oblidar per un moment el que ens espera. Res millor que començar, el que pot ser un dia extraordinari amb un bon autòcton de la Conca, lleugeret i delicat però amb molta ànima i amb molt del caràcter de la varietat i del seu terroir. Som en un dels restaurants habituals dels dissabtes on, tot i no tenir una extensa carta de vins, més aviat tot al contrari, sempre tenen alguna novetat força interessant i amb una bona relació qualitat-preu, i avui l'hi ha tocat el rebre al Trepat del Jordiet.
El gaudirem com es mereix, tot i esperant que el record que ens quedi d'aquest dia sigui etern i inoblidable.
Gràcies Kevin Roldán.D.O. CONCA DE BARBERÀ.
Celler Rendé Masdéu.
100% Trepat amb una criança de 6 mesos en àmfores d'argila.
A la vista color vermell cirera molt viu de capa mitja amb llàgrima fina i poc abundant, net i brillant.
Al nas destaca la seva fruitositat, fruita vermella fresca, aromes florals amb subtilesa, violetes, records d'herbes de bosc, romaní, balsàmic i amb alguna nota especiada, pebre, subtil fons mineral i amb una certa complexitat.
A la boca és un vi fi i elegant, delicat, amb la fruita molt present i molt fresca, és àgil, amb records del pebre, acidesa correcte i uns tanins fins i quasi bé inperceptibles, molta subtilesa i bona harmonia, amb una correcta persistència i un final força llarg.

Bon Trepat!
El preu al restaurant uns 14 euros, a botiga uns 9-10 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari