HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.White by Joseph Puig 2013

DE SANT FRUITÓS AL VENDRELL.

"El millor degustador no és aquell que repeteix que les conegudes i prestigioses marques de sempre són les millors... El millor degustador de vi és aquell que encara és capaç de trobar alguna qualitat en un vi poc afortunat".

"La distància econòmica més curta entre dos bons vins no sempre és la línia recta".

Aquestes són algunes de les frases d'en Joseph Puig, enòleg, viticultor i escriptor de Sant Fruitós de Bages però establert al Vendrell. És el pare d'aquesta fantàstica garnatxa blanca de la Terra Alta, també són seus vins com el Tinto, que elabora a la Rioja, el Rouge, a la Terra Alta, el Red al Montsant  i un blanc de Macabeu, el Áureo, també a la Terra Alta. Ahhh! que quasi se m'oblida, el Dolç de Lluna, un vi de Merlot ideat expressament per maridar-lo amb la xocolata.
Nosaltres vam poder gaudir el White un dissabte molt calorós de Juny amb tot allò que no pot faltar mai, i que no em canso mai de repetir, per aquesta raó avui no ho faré.

Salut i Garnatxa!


D.O. TERRA ALTA.
Joseph Puig.
100% Garantxa blanca
A la vista intens groc or brillant amb reflexes daurats, dens, amb formació de llàgrima, net i brillant.
Al nas profund i complex, aromes de fruita blanca, pera sucosa i notes cítriques, llima, taronja, records de fulla de pi, pinassa, i quelcom de mel, notes florals, balsàmic i mineral.
A la boca és cremós, llaminer, ampli, molta fruita blanca i bonica acidesa cítrica, llarg i profund, amb un agradable dolçor, equilibrat, de bona persistència i final llarg amb notes minerals.


El preu a la botiga d'en Marc 9-10 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari