HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Donna Luigia 2012

PER MOLTS ANYS!!!

Petita escapada a la Vineria per celebrar amb una bona copa, o millor dit, amb una bona ampolla de vi, l'aniversari d'una persona fantàstica, humil i senzilla, simpàtica, agradable i intel·ligent, que tinc la sort de conèixer i gaudir cada dia. La idea era una mica de bombolleta però la meva mitja zalto, és més de blanc que d'escumós, així doncs ens fotrem una bona Malvasia di Candia que tenia per algun racó en Marc.
Au! a beure!!!.


D.O.C. COLLI PIACENTINI.
Torre Fornello.
100% Malvasia di Candia Aromatica amb una criança de 6 mesos en bótes de roure el 40% del vi i el 60% restant en dipòsits d'inox.
A la vista color groc palla intens amb reflexes daurats, net i brillant.
Al nas és, principalment afruitat i floral, la fruita molt madura, raïm, préssec, albercoc, pera dolça, notes cítriques, pell de taronja, els aromes florals de roses i gessamí, agradables balsàmics, herbes mediterrànies i notes fumades combinades amb la fusta fina.
A la boca és agradable, amb cos, gras, untuós, equilibrat, sec, però amb notes dolces, segurament del sucre residual, fruita madura, floral, de bona acidesa i amb un agradable frescor, amb un toc tànic que li dona una bonica rusticitat, bona harmonia i estructura, de gran persistència i un final llarg amb notes cítriques i minerals.


Dia molt calorós i nosaltres apagant la sed com podem, o com sabem!


El preu a botiga uns 19 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari