HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Raventós i Blanc de Nit 2011

NIT MISTERIOSA.

Hi ha moments que inspiren paraules...

Nit misteriosa d'aromes, jo giro les cantonades
perquè el teu aire em sorprengui entre estrelles argentades.

Nit que acarones la pell i poses besos als llavis,
nit plena de sentiment, densa i coent, nit d'astrolabis.

Nit fonda al fondo carrer, íntima i agosarada,
em prens amb el teu alè d'aurora i de matinada.

Nit de rosada i d'ardor que em deixes acariciar-te,
tot el meu cos pren al vol el secret del teu solatge.

Nit espurnada de goig, propera i enamorada
de la terra i la remor del vent que, amatent, t'abraça.

                                              Carme Cabús.CONCA DEL RIU ANOIA.
Raventós i Blanc.
Cupatge de Macabeu, Xarel.lo, Parellada i Monastrell amb una criança mínima de 18 mesos en rima.
A la vista color intrigant, entre rosa pàl.lid, bronze i pell de ceba, segons els meus ulls preciosos, amb una bombolla fina i elegant, net i brillant.
Al nas és complexe amb notes molt variades de fruita blanca, cítrics i records de fruita vermella, maduixes, llaminadures, notes de crema pastissera i brioixeria, llevats, fins torrats i caramel.
A la boca té molt de volum, ampli, sec, suau, amb una acidesa molt viva i refrescant, la bombolla molt ben posada, fina, notes de la fruita, cítrics i notes de brioixeria, bona persistència i final llarg amb agradables notes amargues.


Les copes espurnegen, les ombres en abracen, mentre la lluna ens observa envejosa, com se'ns fa de Nit.


El preu a botiga entre 13-14 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari