HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Collita Roja 2011

ÚNIC I DIFERENT.

Celler Pardas és una bodega familiar situada en el terme de Torrelavit, a l'Alt Penedès en el que els propietaris s'ocupen de tot el procés d'elaboració del vi. El seu concepte de viticultura els porta a treballar la vinya de manera austera, deixant que siguin les anyades i l'adaptació dels ceps al seu terreny els veritables protagonistes en l'expressió del seu fruit, i això és reflecteix en els seus vins. Amb una enologia poc intervencionista i respectant al màxim la matèria prima i mantenint el protagonisme del raïm. Així aconsegueixen vins singulars i amb un marcat caràcter únic i diferent.
Collita Roja és un vi que no deixa a ningú indiferent, amb una identitat molt personal i un reflex molt fidel del terroir al que pertany.
Gran dia, gran vi i gran sumoll.


D.O. PENEDÈS.
Celler Pardas.
Cupatge de Sumoll (90%) i Marcelan (10%) amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès el Sumoll i 14 mesos el Marcelan.
A la vista bonic color vermell robí amb rivet lilós de capa mitja-alta amb una bonica llàgrima fina, net i molt brillant.
Al nas és molt aromàtic, amb records de bosc mediterrani, fruita negra i vermella fresca, maduixes, prunes, algun record de pell de taronja, notes especiades, regalèssia, fins torrats cremosos molt agradables.
Ala boca és un vi molt elegant, ampli i potent, records d'herbes aromàtiques i la fruita fresca, gran frescor gràcies a una fantàstica acidesa, tanins sedosos molt agradables, bona persistència i final llarg i aromàtic.Sempre és un plaer creuar-se amb un vi capaç de despertar quelcom diferent en els sentits.


El preu a botiga uns 18-19 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari