HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Domaine Humbert Frères Gevrey-Chambertin 2009

BELLESA I PODER.

Ja he dit més d'una vegada que hi ha vins, bons vins, grans vins i vins que senzillament et fan tremolar les cames i el cervell. Bé doncs, aquest fantàstic vi de la Borgonya és un d'aquells que t'arrissen els cabells, capaç de transportar-te d'una puntada a una altre dimensió, això és una humil opinió personal del que a mi m'ha transmès aquesta petit tresor, segurament molts diran que no n'hi ha per tant, però sabeu què??,., que me quiten lo bailao!!!
Som al teatre dels somnis, o el que és el mateix, a casa el Patriarca, gaudint-lo, possiblement amb la persona que més s'ho mereix...,, possiblement.
Salut i Pinot


APELLATION GEVREY-CHAMBERTIN CONTRÔLÉE - CÔTE D'OR.
Domaine Humbert Frères
Monovarietal de Pinot Noir amb una criança en bótes de roure francès.
A la vista color vermell robí amb rivet granatós de capa mitja, amb una bonica llàgrima abundant i fina,net i molt brillant.
Al nas intens i complexe, destaca la fruita vermella i negra fresca i madura, fruites del bosc, agradables i profundes notes florals, violetes, notes de sotabosc, terra mullada, molsa, records animals cuir, notes fumades i especiat.
A la boca és tot un espectacle engalipador, poderós, d'entrada una acidesa molt viva i vibrant, que a mesura que respira va equilibrant-se amb tot el conjunt, estructurat i equilibrat, entrada elegant i subtil, amb el record de tot el que hem trobat al nas, agradables balsàmics, tanins sedosos, amb una gran persistència amb records especiats i final llarg i mineral.
Un vi amb una gran capacitat de guarda.
El preu és tot un misteri.

Cap comentari:

Publica un comentari