HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.GR-94 2014

PALAMÓS 2016  /1

Després de mesos i mesos esperant aquest moment, per fi unes vacances ben merescudes, i el cert és que hem de gaudir intensament cada minut, perquè tal com vénen se'n van. Però millor no pensar en això, ara toca festa grossa i un vinet no pot faltar. Arranquem les nostres humils vacances a Palamós amb un Albariño de las Rías Baixas del celler empordanès Perelada.
Som-hi i que no pari!


D.O. RÍAS BAIXAS.
Celler Perelada.
Monovarietal d'Albariño amb una criança de 6 mesos en dipòsits d'inox amb les mares.
A la vista color groc palla brillant amb els típics reflexes verdosos clar, untuós, amb formació de fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és força expressiu i amb bona intensitat, aromes de la fruita blanca com la pera, quelcom cítric, subtils notes salines i molt floral, rosa i gessamí, subtil fons molt fi amb notes de fleca.
A la boca és untuós, de sensació sedosa, molt floral i afruitat, fresc, amb una molt bona acidesa, ben combinada amb les notes salines, de persistència mitjana amb notes anisades i amargues i final llarg.Comercial però interessant.


El preu a botiga uns 10 euros, al restaurant 14 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari