HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Schweigener Spätburgunder 2012

DEUTSCH GESEGNET.

En un petit poble Alemany anomenat Schweigen, molt a prop de la frontera amb Alsàcia és on el Celler d'en Friedrich elabora els seus gran vins. I en una petita ciutat catalana anomenada Manrússia a l'hivern, molt a prop de la frontera amb França, és on en Markus i un servidor se'l van cascar sense cap mena de mirament i amb tota l'alegria possible i més.
La felicitat no es mesura en quantitat d'ampolles, es mesura en qualitat i amb qui tens al costat per compartir-les. Això és una de les coses que dóna més valor i sentit a la vida.
Salut i Pinot Noir!


D.O. PFALF.
Weingut Friedrich Becker.
Monovrietal de Pinot Noir amb una criança de 16 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color vermell robí amb tons més foscs i rivet lilós, de capa mitja-bixa de fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és un vi molt profund i complex amb rics aromes de fruites de bosc silvestres i les intenses notes especiades senzillament genials, records vegetals i de sotabosc, és intens i molt expressiu, deixant molt bons records aromàtics.
A la boca mostra un pas de gran sedositat, de poc cos, molt elegant i fi, és un vi sensual, marcat per les espècies i les notes de terra, sec, fresc i amb uns tanins vellutats, records de les fruites silvestres i quelcom de fumats, profund, seriós i amb un punt de misticisme, de gran persistència i un final molt llarg.Fresc, profund i extraordinari.


El preu uns 25 euros.

2 comentaris:

  1. Quina il.lusió llegir posts altruistes d'aquest tipus! Un plaer poder veure que heu gaudit i més amb en Marc, el zar de Manrúsia!

    Quan vulgueu tastem algo...superior ;-)

    ResponSuprimeix