HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Barbaresco 2012

MERAVIGLIA

Anem-nos situant,
Barbaresco es produeix a la regió del Piemont, a la zona del Langhe, a l'est d'Alba i específicament als Comuns de Barbaresco, Treiso i Neive. Al 1966 se li va concedir la Denominazione di Origine Controllata (DOC), i al 1980 la Denominazione di Origine Controllata e Garantita. Els vins de Barbaresco molt sovint son comparats amb els Barolo, un altre vi de Nebbiolo de la mateixa zona del Piemont, però tot i que tenen coses en comú són dos vins bastant diferents. Un petit resum ràpid.
Tot va començar un divendres a la nit, un cop el va tastar la meva mitja llimona, res ja no va ser el mateix. L'espectacle va continuar el diumenge i la cosa prometia, i no ens va defraudar gens ni mica, ja que el final va ser de traca i mocador.
Salut i Nebbiolo!


D.O.C.G. BARBARESCO.
Produttori del Barbaresco.
Monovarietal de Nebbiolo amb una criança de 24 mesos
A la vista color vermell grana amb el rivet violaci, de capa mitja i amb llàgrima fina i abundant de caiguda lenta, net i brillant.
Al nas és tot elegància, amb moltes ganes de mostrar-nos tota la seva complexitat d'aromes, des de la fruita vermella i negra madura, cireres, maduixes, nabius, les notes especiades, de pebre, regalèssia, mentolats, aromes florals de violetes, records fumats, tabac, grafit, mina de llapis, quitrà, fèrric, sanguini, cítric, pell de taronja, senzillament extraordinària tota la seva complexitat aromàtica, un espectacle digne de gaudir.
A la boca el mite es fa més gran, potent, ampli i molt elegant, de pas vellutat, i amb nervi, amb el temps això serà una bomba, balsàmics, fum, fruita i espècies, tot torna, molt profund, amb una estructura fantàstica i molt equilibrat, acidesa viva i uns tanins nerviosos, marcats i vius, que amb el temps s'aniran polint, és un vi ferm i tens amb una persistència especiada i un final molt llarg.Opinió molt personal: Una ampolla que ha estat una sorpresa extraordinària, una de les millors dels últims dies-setmanes-mesos que recordo i més m'ha sorprès qualitat preu.


El preu uns 22 euros a botiga.

Cap comentari:

Publica un comentari