HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Vulpes Vulpes 2015

LA ZORRA.

A la Xina vulpes representa l'amant que allunya l'espòs de la seva família. Aquí a Catalunya la dona, tu millor que no diguis res, en diu una "Zorra". Ija depenent del grau de gravetat els adjectius poden anar variant a , "zorron", "zorrilla", "puta zorra, etc..., i perdoneu pel llenguatge però és la puta realitat.
Si ens centrem amb el vi que ens ocupa aquestes línies, el nom li va com anell al dit, ja que estem davant d'un vi descarat, atrevit, salvatge, natural, honest, i amb un punt radical i dolentot.
A cal patriarca el vam gaudir un diumenge qualsevol, asseguts al voltant d'una taula i gaudint del sol del migdia i la bona companyia.
Salut i Raposo!


SENSE D.O.
Adega Entre os Ríos.
Monovarietal de Raposo sense criança en fusta.
A la vista color groc pàl·lid amb reflexes cerosos, net i brillant.
Al nas espectacle d'aromes, des de les notes cítriques, albercoc, préssec, notes florals, roses blanques, quelcom d'herbes aromàtiques de bosc, pedra seca, i fons amb notes d'espècies.
A la boca ens marca molt l'acidesa tensa i afilada, elegant, sec, evidents notes cítriques, apareixen subtilment les flors, sedós en boca i amb un gran frescor, bona persistència i final amb notes salines.
Quelcom diferent i divertit amb molta força i tensió.


Fantàstic descobriment, un vi diferent, per un dia extraordinari.

El preu 14 euros a botiga.

Cap comentari:

Publica un comentari