HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Piélago 2014

GARNATXES D'ALLÀ 

Terrenys entre el riu Tajo al marge dret i la Sierra de Gredos. Acariciada per un clima continental extrem amb hiverns llargs i freds, quelcom suavitzats per trobar-se arropada dels vents freds del nord i de l'oest per l'escull que suposa les muntanyes de Gredos. Estius calurosos amb molt poca presència de la nostra estimada pluja, condicions fantàstiques per la gran i apreciada garnatxa. El terreny suaument ondulat format per sols arenosos d'origen granític, àcids, pobres i amb poca cal, el que fa créixer la finor i acidesa dels vins de la zona.
Per cert, Piélago és el nom de la muntanya principal que corona les vinyes situades al poble Real de San Vicente.
Salut i Garnatxa


D.O.P. MÉNTRIDA.
Celler Jiménez-Landi.
Monovarietal de Garnatxa amb una criança  en bótes de roure francès de 500 a 3000 litres.
A la vista bonic color vermell robí amb el rivet morat, de capa mitja amb fina llàgrima, net i brillant.
Al nas apareixen les notes de la fruita vermella fresca, maduixes silvestres, gerds, síndria dolça, amb un toc terrós, mineral, especiat, regalèssia, flors seques, violetes, és una llaminadura, herba fresca, sotabosc, molses, quelcom de fumats, pols, i uns fins torrats.
A la boca és molt fi i molt directe, un vi divertit i fàcil de beure, de pas elegant i delicat, fresc, marcat pels aromes nasals i per una acidesa elèctrica i vibrant, i uns tanins marcats i estructurats, un vi sàpid amb un caràcter molt marcat de la zona on prové, feina ben feta.El preu uns 22 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari