HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Chateau Fonroque 2005

SAINT-ÉMILION, GARÇON!

Château Fonroque és dels pocs productors biodinàmics de la regió de Bordeus. El seu propietari, Alain Moueix, està convençut que només amb un compromís ferm i complet amb la natura es permet l'expressió sincera de la vinya i s'obtenen els vins més equilibrats i autèntics, vins amb una major suavitat i harmonia, amables al paladar.
Després de llegir el que diuen alguns, jo com aficionat al tema en qüestió, només puc dir que en algunes coses puc està d'acord però amb d'altres no. Potser és cert que per arribar al clímax li falta temps de repòs i reflexió en la foscor absoluta. Però ara ja no hi puc fer res, ara ja es dins!!
Salut i Merlot estaquirot!


D.O. BORDEAUX - APPELLATION SAINT-ÉMILION GRAND CRU CONTRÔLÉE
Chateau Fonroque
Cupatge de Merlot amb un petit percentatge de Cabernet Sauvignon amb una criança de 18-20 mesos en bótes de roure francès.
Color vermell robí fosc amb el rivet grana, de capa alta i amb una intensa i abundant llàgrima lenta, net i brillant.
Al nas és molt expressiu, un mica tancat a l'inici, però després d'una estona a la copa ens regala un bonic bouquet força complex, notes de fruita negra madura, móres, cireres, nabius, groselles, records de regalèssia, notes fumades, pedra seca, espècies dolces, notes de tòfona, quitrà i terra mullada, un vi molt ric en matisos que m'ha sorprès més del que m'esperava, ja ho dic jo sempre que no es bo fer-se expectatives...
A la boca és un vi ric i força suau, amb un pas vellutat, de gran concentració però elegant, amb una bona acidesa i un taní per acabar de polir, apareix la regalèssia i les notes minerals del terroir, i amb un agradable frescor.


Un vi perdut pel celler des de feia uns 6 anys


El preu uns 28 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari