HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.La Souteronne 2012

VINS QUE PARLEN ALS QUI ESCOLTEN

Ens agrada molt parlar, però ens sembla meravellós trobar una persona que sap escoltar. Sense saber per quina raó, volem estar al seu costat. Vivim tan de pressa que el soroll del carrer i del nostre interior ens impulsa a cridar més. D'aquí naixen les incomprensions, les friccions i els malentesos. Escoltar és acollir l'altre i aquest és el primer pas per al coneixement mutu, l'amistat i l'amor. Atendre allò que diuen els nens, els amics, els avis, els malalts, els savis, i fins i tot els vins significa obrir-se, desinflar el propi ego i enriquir-se amb la totalitat de l'altre. Si no escoltes, el món es fa cada vegada més petit. La persona egocèntrica inevitablement va minvant i no pot créixer.
Nosaltres intentem créixer escoltant aquesta Gamay.IGP - VIN DE PAYS DE L'ARDÈCHE - FRANCE
Hervé Souhaut Eurl
Monovarietal de Gamay amb una criança de 8 mesos en bótes de roure francès.
Al nas un cop obert deixem que respiri una estona, ja que és un vi natural i està un pel reduït, apareixen les notes de fruita fresca i deliciosa, atractives notes de maduixa, prunes, gerds, cireres, com un petit tomb per un jardí ple de fruiters frescos a la rosada, notes d'espècies, com el pebre, notes d'herbes de bosc, i petits records fumats i amb una mineralitat extraordinària, bonica complexitat aromatica.
A la boca es mostra delicat i subtil, la fruita fresca i la mineralitat ens dominen el paladar, quelcom de carbònic, records de fines herbes, i una acidesa tensa i pronunciada li aporta estructura, de tanins fins i sedosos, és un vi harmoniós i sincer, pur que ens parla si decidim escoltar-lo. Fons fumat i molt mineral.


Un vi que em recorda molt els de la zona del Beaujolais


El preu a l'extraordinari restaurant de la Menta de Palamós, uns 24 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari