HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Finca Cal Janes 2015

IMPROVISANT

És el que passa quan improvises quelcom ràpid, obres la nevera i improvises uns embotits, uns formatges, una mica de pasta del migdia, una mica de pollastre arrebossat, passes a buscar unes barres de pa i prepares unes anxoves i una mica de tomàquet amanit, quina bona pinta!. Ara ja ho tenim, un sopar collonut a casa el Patriarca i sense saber-ho. Però ens faltarà quelcom de vi per que acabi de ser perfecte, i com que no ho sabia no he pogut tirar del meu estimat celler. Fotem una ullada a la vinoteca del Patriarca i troben aquest Penedès que desconec, o sigui que el tastarem i a veure que ens depara.

Salut i Merlot!


D.O. PENEDÈS.
Celler Alsina & Sardà
Monovarietal de Merlot amb una criança de 12 mesos en bótes de roure i 18 mesos en ampolla.
A la vista color vermell picota fosc amb el rivet morat, de capa mitja-alta amb llàgrima lenta i fina, net i brillant.
Al nas d'entrada és un pel punxant, amb una marcada volàtil que mica en mica es va suavitzant, al cap d'una estona destaca la intensitat aromàtica de la fruita vermella, gerds, móres, i les notes torrades i torrefactes, cacau, cafè, notes balsàmiques, eucaliptus

A la boca és un vi potent, marcat per la fruita i les espècies, amb una correcta acidesa i uns tanins marcats que li aporten estructura, fons torrat i torrefacte amb notes de cacau.

Els preus uns 7-8 euros a botiga.

Cap comentari:

Publica un comentari