GAUDINT DE LA MALLOLA
Visita inoblidable al Celler Marco Abella de Porrera. Hem tingut el privilegi de tastar quasi tots els vins del celler, ni més ni menys que des d'allà on neixen, en un paratge idíl·lic amb les vistes dels costers i les terrasses del Priorat i amb la postal de Porrera al fons. Des d'aquí envoltats dels perfums i la màgia de la regió, les nostres copes han tingut el privilegi de mostrar-nos tot el potencial d'aquestes vinyes velles de garnatxa i carinyena. Òlbia, Olbieta, Loidana, Mas Mallola, Clos Abella, Roca Roja, i fins i tot el Roca Grisa, una carinyena que ens va fer perdre les calces als qui en portavem, tots ells extraordinaris, tots ells amb personalitat pròpia i amb molt de caràcter, expressant l'elegància del territori.
Un celler que ha sabut expressar en els seus vins la part més sensual i elegant de la Comarca del Priorat.
D.O. CATALUNYA.
Celler Marco Abella
Cupatge de Garnatxa Blanca i Macabeu a
parts iguals amb una criança en inox.
Al a vista color groc palla pàl·lid
amb subtils reflexes verdosos, quelcom untuós, amb fina llàgrima
poc abundant, net i brillant.
Al nas és un vi intens, aromàtic i molt perfumat, ens regala fruita blanca, com la pera i l'elegància dels aromes cítrics, de la taronja i la llimona, records mediterranis, d'herbes aromàtiques, de fonoll, de flors blanques, de roses i gessamí, tot una alegria aromàtica.
A la boca és un vi fresc, àgil, sedós, un vi fàcil però amb una bonica complexitat a la vegada, és sec i amb molt pes aromàtic de la fruita i les flors, amb una acidesa viva que li dona una certa estructura i elegància, amb una bona persistència i un final llarg amb records del fonoll i els cítrics.
El preu uns 9-10 euros a botiga.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada