HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.L'apical Macabeu 2015

SORPRESA!

La dominància apical en la fisiologia vegetal és el fenomen pel qual la tija central principal de la planta domina sobre (és a dir, que creix més forta que) les altres tiges del costat. En una branca la tija principal és dominant sobre els branquillons del costa.
Típicament, el final d'un brot conté una gemma apical, que és on ocorre el creixement del brot. La gemma apical produeix IA A, una auxina que inhibeix el creixement de les gemmes laterals més avall de la tija. Quan es treu la gemma apical, les concentracions més baixes d'IA A permeten que les gemmes laterals creixin i produeixin nous brots, els quals competeixen per passar a ser les de creixement director. Les tècniques d'esporgat, com les de tallar tota la planta arran de terra i produir nous tanys fan ús de la resposta natural de les plantes als danys directes al creixement i produeixen la forma, mida o nivell de productivitat desitjats de la planta. 
Apa, ara ja sabeu quelcom més, salut i Macabeu
SENSE D.O.
Celler l'Apical
Monovarietal de Macabeu amb una criança de 5 mesos en bótes de roure francès amb les mares.
A la vista color groc palla intens amb reflexes daurats, amb fina llàgrima, gras, dens, net i brillant.
Al nas és molt intens marcat pels aromes de la fruita madura i les notes de llevats, préssec, pera, poma, pa calent, la fusta ben integrada, fina, subtils records fumats i espècies, anisats suaus, records de fruits secs, ametlles i avellanes, fons mineral.
A la boca ens ratifica el trobat al nas, la fruita madura, notes torrades fines de la fusta, bona estructura, gras, carnós, cremós, suau, amb una bonica acidesa que li aporta frescor i equilibri, bona persistència amb notes amargues i final llarg


Macabeu molt limitat de només 2450 ampolles.


La relació qualitat preu és extraordinària.


Cap comentari:

Publica un comentari