HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Lo Moreno 2016

MAURUS.

Vins de Finca, vins de parcel.la, com ja ho diu molt bé el nom del celler. La terra, les tradicions, i una elaboració mimada fins l'últim detall, només així s'entén la qualitat i honestedat dels seus vins.
Una terra on s'aferren amb força les Garnatxes, però també altres varietats com la Carinyena o la Macabeu, i una terra on hi ha plantada el 80% de la Garnatxa blanca del món, és obvi que per alguna raó serà. Però en una terra amb tant raïm autòcton que és capaç de donar un caràcter únic als vins de la zona és fàcil preguntar-se que collons hi pinta la Chardonnay, amb tots els respectes.
En resum, Vins del Tros és un celler únic per moltes raons, o potser per totes les raons, un celler honest, humil i que amb els seus vins, ens mostra tot el seu respecte cap a la vinya i la terra.

D.O. TERRA ALTA
Celler Vins del Tros
Monovarietal de Morenillo amb una criança de 5 mesos en àmfores.
A la vista color cirera fosc amb el rivet morat, de capa alta i amb abundant llàgrima densa i lenta, net i brillant.
Al nas és potent i intens, inicialment tancat i reduït, amb notes de galliner que amb l'estona en la copa van desapareixent donant lloc a la puresa de la fruita madura dolça, gerds, cireres, móres, balsàmic, records de tinta i d'espècies, notes minerals terrosses, pedra seca acompanyades per les herbes aromàtiques mediterrànies, llorer i algun toc herbaci recordant els esbarzers o les romagueres.
A la boca és un vi potent, intens i amb nervi però suau a la vegada, marcat per la fruita madura dolça i amb notes licoroses, tot i així amb bona sensació de frescor gràcies a una bona acidesa, que de fet, manté un bon equilibri. De textura vellutada i tanins modests, persistència afruitada amb records de nabius i pell de taronja i amb un final llarg amb alguna nota amarga.


El preu a botiga uns 16 euros molt ben invertits.

Cap comentari:

Publica un comentari