HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Planots 2009

HISTÒRIA VIVA.

El Celler es va fundar l'any 1814, moment en que el Priorat va tenir una gran transformació vitivinícola. Fins a 7 generacions dedicades al treball de les vinyes i a l'elaboració de vins, que ens han deixat fins avui un extraordinari celler antic i vinyes de fins a cent anys.
L'impressionant celler és una casa pairal de la família, de l segle XVIII. Presenta la típica volta prioratina de palmera, interessants lemes pintats a les parets, i manté encara moltes de les bótes centenàries que han servit a varies generacions per elaborar el vi. Molta tradició però també innovació.


D.O.Q. PRIORAT.
Celler Cal Pla
Cupatge de Garnatxa i Carinyena amb una criança de 16 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color picota fosc amb rivets morats, de capa mitja-alta i amb abundant llàgrima densa i lenta que ens tinta lleugerament la copa, net i brillant.
Al nas és de gran intensitat, el deixem respirar una estona, notes de fruita negra madura dolça, especiada, regalèssia i amb notes de melmelades de móres i nabius, agradables i fins torrats, notes fosques minerals, de pissarra i quelcom de sotabosc, i xocolata negra 72%, ni molt dolça ni molt amarga.
A la boca és tot caràcter, priorat “a tope”, complex, dens i estructurat, intens i potent, és un vi molt saborós i ampli, amb molt de cos, i de pas vellutat, la fruita molt present acompanyada per les notes minerals i especiades, bon equilibri general, alcohol-acidesa-dolçor, amb uns tanins madurs, elegants i suaus, de bona persistència i final llarg amb notes de cacau.Un vi amb un gran recorregut encara.

Cap comentari:

Publica un comentari