HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Sicus Sumoi 2015

EL MUSSOL DE MINERVA.

El símbol de la filosofia és el mussol, per ser: una au solitària, soledat necessària per filosofar, amb bona visió, més en la foscor, la filosofia descobreix qüestions ocultes, profundes sobre els temes que reflexiona. Que contempla des de dalt, la filosofia busca contemplar la veritat, té una visió de 360 graus, la filosofia intenta tenir una mirada completa de les coses sobre les quals reflexiona.
La tradició de representar a la filosofia amb la imatge d'un mussol precedeix de l'obra “Filosofía del derecho” de Hegel, on fa referència al mussol de Minerva com a símbol de la filosofia. Com a teòric el filòsof s'assembla al mussol: empren el vol precisament quan cau el crepuscle.
La deessa Minerva va néixer del cap de Zeus, i és per això la deessa de la raó i com ja sabem, la filosofia, és un saber que el que realment busca és un coneixement a partir de la raó.
Possiblement és el que també busca el Sicus Sumoll.SENSE D.O. - MASSÍS DE BONASTRE
Celler Sicus terrers mediterranis
Monovarietal de Sumoll amb una criança de 6 mesos en dipòsits d'inox amb les mares.
A la vista color vermell grana amb rivet rosat, de capa mitja-baixa i fina llàgrima, força net i cerós.
Al nas deixem que respiri una estona, d'entrada reducció, amb l'estona apareixen les notes mediterrànies aromàtiques, romaní, esbarzers, molsa, sotabosc, acompanyades per la fruita vermella madura, gerds, maduixetes silvestres, notes cítriques de taronja, aromes florals i notes balsàmiques en un fons força mineral.

A la boca d'entrada en marca la seva gran acidesa i la seva salinitat, subtil, delicat però amb bona estructura gràcies a uns tanins marcats però sense molestar, és profund, amb la fruita molt present acompanyada per les notes balsàmiques i mediterrànies, de pas àgil, de molta elegància amb un punt de rusticitat, de molta persistència i final llarg, suau i mineral.


Un sumoll autèntic, despullat i sincer.


El preu a botiga uns 14-15 euros

Cap comentari:

Publica un comentari