HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Enric Solergibert Gran Selecció Reserva 2002

REFERENT.

La família Solergibert, des que va establir-se a Artés l'any 1730, ha seguit en la tasca del conreu de la vinya. L'any 1868 va començar a construir el celler al bell mig del poble. L'any 1910 , el celler va ser ampliat, i l'Enric i el seu pare Josep, al llarg dels anys que van treballar junts, hi van fer petites i grans modificacions.
Fins als anys 60 eren temps d'esplendor al poble d'Artés, on tot eren vinyes, però va arribar la indústria i molts pagesos van abandonar les vinyes per un sou fix cada mes, l'Enric no. Ell va mantenir i augmentar les seves vinyes, fins al punt que l'any 1973 va fer una important ampliació del celler.

Van anar passant els anys i la petita evolució vitivinícola va arribar al Pla de Bages. Parlem dels anys 80-90, dècada dedicada a la renovació. L'Enric ja no estava sol, el seu fill Josep estudiava agricultura i junts van veure que el món de la vinya estava canviant.
Una família que es mereix tots els meus respectes pel tracte que he rebut sempre que he estat a casa seva.


D.O. PLA DE BAGES.
Celler Solergibert
Cupatge de Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc amb una criança de 24 en bótes de roure americà i 6 anys en ampolla.
A la vista color vermell robí intens amb rivet rosat cap a tons teula, de bona evolució, de capa mitja i fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és un vi de bona evolució aromàtica, suau, madur, de bon equilibri entre les notes de criança, vainilla, coco, espècies subtils, pebre, cacau i les notes de la fruita negra madura, cireres en licor, nabius, records vegetals de pebrot verd, conserva una bona intensitat aromàtica, de molta harmonia i un gran finor.

A la boca és fi, suau, amb una interessant complexitat, equilibrat i de molta harmonia, de pas vellutat, i amb una bona evolució que no ha decaigut gens amb el pas del temps, és saborós marcat per les notes de criança i la fruita madura, conserva una acidesa molt viva i uns tanins suaus i delicats, agradable persistència i final llarg i llaminer.


Qualitat-preu extraordinària, tot un referent dins la comarca.


El preu a botiga uns 15-16 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari