HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Bruñal 2004

ÚNIC AL MÓN

Bruñal és el vi únic i d'autor del celler Ribera de Pelazas situada a Pereña de la Ribera a l'oest de Salamanca dins el Parc Natural de la Arribes de Duero i acollida a la DO Arribes.
Aquest raïm està considerat per ells com una joia i una varietat de futur per, entre altres coses, la seva perfecta acidesa.
La gent gran de la zona comenta, que el Bruñal era de baixa producció en comparació amb la Juan García, típica d'aquesta zona, per tant els pagesos venien les seves veremes de Juan García a les cooperatives que era del que més rendiment treia i més rendible resultava econòmicament. Ells es quedaven amb la collita de raïm bruñal per a l'elaboració del vi de consum de la casa.


Tontos, tontos no éren.


D.O. ARRIBES.
Bodega Ribera de Pelazas.
Monovarietal de Bruñal amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès i hongarès.
A la vista color cirera intens amb el rivet rosat, de capa alta i amb llàgrima densa, lenta i abundant, net i brillant.
Al nas és un vi aromàticament molt intens, tot i els anys de vida, records de cola (imedio),notes de fruites vermelles madures, i records de cireres en licor, subtils especiats com canyella i vainilla, balsàmic,fins torrats i agradables notes minerals de grafit i pedra fumada, fons amb notes torrefactes molt elegants com el cacau.
A la boca és un vi elegant, ampli, suau i potent a la vegada, profund i complexe, molta força de la fruita madura, és carnós i amb un frescor extraordinari, gràcies a una acidesa elèctrica, tanins rodons i vellutats que li aporten una bona estructura, amb una persistència especiada i un final molt llarg que ens durarà eternament a la boca i amb una bonica sensació mineral.


Extraordinari.


Una peça única i extremadament escassa, sóc tot un privilegiat.


Llarga vida....

Cap comentari:

Publica un comentari