HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Remoissenet Bourgogne 2015

FRAGÀNCIA.

La Côte d'Or es troba lluny de ser un terreny homogeni, igual que els seus vins, i aquesta condició es percep clarament en la seva classificació. La vinya es reparteix entre una trentena de municipis (villages) que a la vegada es divideixen en centenars de parcel·les a les quals s'ha reconegut una individualitat des de temps remots. Els límits i noms d'aquestes parcel·les van ser establerts pels pobladors ancestrals i s'han mantingut fins a l'actualitat constituint una de les característiques diferencials i més atractives de la vinya de la Borgonya. Aquests fragments de terreny, peces de l'apassionant trencaclosques que forma la Côte vitícola, són coneguts com lieudit o lieudit pels geògrafs i climat pels viticultors de la zona. Aquest fet és tan important que fins i tot en els casos en què no tinguin categoria legal reconeguda en la classificació dels vins, el nom de cada lieu-dit o climat del qual procedeixen els raïms pot aparèixer en les etiquetes dels vins.


Possiblement els vins de la Còte de Beaune siguin els més lleugers i perfumats de la Côte d'Or, he dit possiblement.., no sempre és així.


A.O.C. BOURGOGNE
Remoissenet Père & Fils
Monovarietal de Pinot Noir amb criança en bótes de roure francès.
A la vista intens vermell robí amb el rivet lilós, de capa mitja-baixa i fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és un vi que desprèn frescor primaveral, amb un bonic perfum de fruites vermelles fresques, gerds, maduixes, i aromes de rosada i sotabosc, molses i terra mullada, apareixen perfums florals de violetes seques, pell de taronja i notes especiades sobre un fons torrat molt fi.
A la boca és molt elegant, fresc, suau i subtil i amb una certa complexitat, amb les notes de la fruita, sobretot maduixes, i les minerals i terroses ben marcades, bona estructura i amb una acidesa viva i deliciosa combinada amb uns tanins sedosos i elegants, agradable sensació balsàmica persistent amb un final llarg amb notes terroses.


Un Borgonya bàsic molt més que interessant.

Cap comentari:

Publica un comentari