HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Jackson-Triggs Proprietors' Reserve Vidal Icewine 2007

OKANAGAN VALLEY

Les files de vinyes de mirada infinita s'estenen cap a un llac espurnejant pel reflex de la posta del sol, i els turons boscosos, més enllà, observen des de les alçades, esquitxats de tons verds i vermellosos. La regió és coneguda com la Toscana del Canadà, i és una de les principals zones vinícoles del país.
Diuen que qui visita la vall s'hi queda.., paisatges de somni, naturalesa en estat pur, luxe remot, espiritualitat, relax, productes de proximitat, de la granja a la taula, qualitat de vida, aventures a l'aire lliure, art de carrer, arquitectures espectaculars, i sobretot vinyes, moltes vinyes.

En paratges màgics de postal el vi resultant només pot ser extraordinari. Salut i Icewine!


NIAGARA PENINSULA VQA - CANADÀ
Jackson - Triggs.
Monovarietal de Vidal amb una criança de 3-4 mesos en bótes de roure americà.
A la vista intens color ambarí amb tons marrons i ataronjats, gras, untuós, net i brillant.
Al nas és un vi molt ric i complex, amb una bona evolució, amb aromes del pas del temps, codony, compota de poma, sucre moreno, aromes més fresques de fruites tropicals, mango, albercoc, nespres, records de pell de taronja i mandarines madures, floral, gessamí, apareixen subtils notes de mel i orellanes, amb un fons marcat per les notes acides de les fruites cítriques.
A la boca és un vi untuós, melós i opulent, sensació d'oli de cítrics madurs i de compotes de fruites, de gran amplitud, molt fresc i sàpid amb una acidesa desbordant i tensa que ens equilibra la dolçor de la fruita de verema tardana, és terriblement sedós i de final llarguíssim que ens convida a seguir bevent, un vi exquisit amb una persistència cítrica infinita.Sincerament recomano gaudir-lo sol, sense cap maridatge. És una ampolla de 25 cl.


El preu a botiga uns 30 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari