HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Gaio Gaio 2017

"IL MAGMA NEL CORPO"

La història del celler Calabretta, situada a Randazzo, al vessant nord de l'Etna, té els seus orígens a principis del segle XX.
L’Etna és un volcà d’origen geològic antic, de més de 3.000 metres d’alçada i situat al centre de la Mediterrània, es va formar als mil·lenis, segle rere segle, llançant sobre el riu, cendres i més cendres.
Aquesta diversitat "tectònica" ha originat sòls amb característiques físiques / químiques heterogènies que, juntament amb diferents elevacions (de 600 a 1000 m) i exposició al sol, ha donat lloc a "districtes vitivinícoles" amb sòls i característiques climàtiques desiguals que produeixen vins amb marcades característiques organolèptiques.

El nom del vi està dedicat al pare de l'actual propietari Massimiliano Calabretta, el Sr. Massimo, conegut familiarment com 'Gaio'.
Una altre fantasia Triple A.


SENSE  D.O. - RANDAZZO - ETNA
Calabretta Azienda Vinicola
Monovarietal de Nerello Mascalese amb una criança en bótes de roure i dipòsits d'acer i uns mesos en ampolla.
A la vista color vermell robí amb rivet lila clar, de capa mitja-baixa i llàgrima fina, net i brillant.
Al nas el defineixen dues paraules per sobre de tot, mineral i afruitat, la fruita és fresca i viva, gerds i maduixes silvestres amb notes terroses, com acabades de collir, notes florals de violetes i espígol sec, espècies com el pebre i el clau i una intensa mineralitat amb aromes de fumats.
A la boca és sucós i lleuger, picant i espurnejant, quelcom de carbònic residual que li dona el toc interessant, és un vi molt fresc, amb una acidesa mineral molt marcada, tanins fins i sedosos fruita intensa i una persistència fosca, fumada i un final molt llarg.


El preu a botiga uns 15 euros molt ben invertits, naturalment.

Cap comentari:

Publica un comentari