HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.IN UN SOL BIANCO

VIGNAIOLI INDIPENDENTI

La Companyia Siro Merotto va ser fundada el 1960 pel seu avi Giovanni i el seu fill Siro. Avui els néts Mirko i Nicola, que conreen les seves pròpies vinyes situats als turons del Col San Martino a la província de Treviso, continuen la tradició.
La Società Agricola Siro Merotto porta anys associada a la Federació Italiana de Viticultors Independents. Perquè no és cert que tots els vins que es venen a Itàlia i al món estan vinculats a un territori i no tots els vins que es poden beure tenen una marca forta de tipicitat i cultura. Volem defensar la figura de l'enòleg perquè estem convençuts que és essencial per al futur de les nostres terres i la de l'agricultura italiana.

Salut i Glera Independent!


SENSE D.O. - FARRA DE SOLIGO - ITÀLIA
Società Agricola Siro Merotto
Monovarietal de Glera amb segona fermentació en ampolla.
A la vista color groc palla intens amb reflexes daurats i tonalitats ceroses, greixós amb fina llàgrima, tèrbol i brillant.
Al nas és un vi marcat per les rareses aromàtiques, ens mostra la seva cara més salvatge i natural, llevats salvatges espurnejants, fruita blanca madura, cítrics confitats, brioix calent, fonoll, quelcom de vainilla cremosa, i un fons terrós.
A la boca és una explosió cítrica i picant, bombolla extremadament delicada, de sensació cremosa i untuosa amb un recorregut marcat per l'acidesa tensa i una fruita viva i madura, un vi que ve de gust mastegar, alegre, viu, divertit amb un agradable persistència cítrica i un final agradable amb notes equilibrades d'amargor i dolçor.El preu a botiga uns 14 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari