HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.L'Archetipo Primitivo 2014

SINERGIA

La sinergia és la integració d'elements que fa com a resultat quelcom més gran que la simple suma d'aquests elements, és a dir, quan dos o més elements s'uneixen sinèrgicament creen un resultat que aprofita i maximitza les qualitats de cadascun dels elements.
Una lletra sola és simplement això, una lletra sola; si es combina amb d'altres es forma una paraula; a la vegada, el conjunt de paraules formen frases i aquestes frases, al seu torn, poden arribar a ser una obra mestra de literatura o poesia. Totes participen i, en conjunt, potencialitzen la seva capacitat.
L'archetipo aplica aquesta filosofia en tots els seus processos.SALENTO  I.G.P. - PUGLIA
L'Archetipo di Carlo Nazareno Dibenedetto
Monovarietal de Primitivo amb una criança de 12 mesos en bótes de roure, 12 mesos en dipòsits d'inox i 6 mesos en ampolla.
A la vista color robí hipnotitzant i profund amb el rivet grana, de capa mitja-alta i abundant llàgrima, net i brillant.
Al nas ens atrapa la seva riquesa aromàtica, fantàstic, intensa fruita madura, les notes de melmelades de nabius, cireres i móres, amb aquella sensació d'acabades de coure, naturals i artesanals, aromes terroses, de pols de pedra seca, espècies com el ginebró, el pebre, nou moscada i quelcom de regalèssia i perfum d'anís estrellat.
A la boca és mostra auster, tal com és, d'una complexa senzillesa i naturalitat, expressant territori, un vi marcat per la fruita viva i profunda i amb una sorprenent frescor, tanins rugosos i granulats, acidesa viva durant tot el recorregut, records de licor de cassis i un fons de pedra foguera molt subtil, persistència infinita de la fruita i un final molt llarg amb records salins i iodats.
Triple A i Agricultura Sinèrgica.


El preu a botiga uns 18 euros

Cap comentari:

Publica un comentari