HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.D'Iatra Gratallops Vi de Vila 2014

ARTAI, EL PRIMOGÈNIT.

La família Ripoll Sans va fundar el seu celler Celler Cal Batllet l'any 2000, a partir de la restauració d'un vell celler familiar on antigament es van elaborar vins rancis per a la seva exportació a Cuba. Des de llavors, sota la responsabilitat de Marc Ripoll, el celler ha apostat clarament pel vi de terrer i per una viticultura sostenible i de processos manuals capaç d'expressar la singularitat dels seus sòls.
Vins complexos, intensos i amb estructura que aconsegueixen transmetre tota la particularitat el terreny i un caràcter 100% Priorat.
Un Celler a tenir molt en compte.


D.O.Q.PRIORAT
Celler Cal BAtllet - Ripoll Sans
Cupatge de Carinyena, Garnatxa, Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah amb una criança de 12 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color grana fosc i intens amb rivet rosat, amb abundant llàgrima densa i lenta, net i brillant.
Al nas és un vi carregat d'energia prioratina, d'alegria i senzillesa, aportant tot el caràcter més pur i aromàtic de la zona. ple de fruita madura intensa, móres, nabius, prunes, petis records de licor de cassís, a petits centelleigs, herbes aromàtiques, romaní, apareixen notes mentolades i records balsàmics, espècies exòtiques, i quelcom de regalèssies acompanyades per una intensa mineralitat de llicorella i pedra seca.
 A la boca és un vi que marca fruita, estructurat, i amb una mística profunditat finita, és rodó, amb bon equilibrat dels elements, i amb una maduresa innocent  gràcies al frescor mineral, acidesa molt present acompanyada per uns tanins madurs i estructurats, amb un bonic nervi controlat i un recorregut marcat per la fruita fresca i les notes de territori, persistència viva i final llarg i mineral.


Extraordinari.
El preu a botiga uns 15-16 euros

Cap comentari:

Publica un comentari