HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Sgarzon Teroldego 2017

L'OR DEL TIROL

Als 19 anys Elisabetta Foradori va entrar a formar part del celler fundat pel seu avi el 1939 i avui és reconeguda com la "Signora del 'Teroldego". Va ser ella mateixa qui va dir voler ser coneguda així, unint d'aquesta manera la seva pròpia història com viticultora, enòloga, empresària i comunicadora a la d'un territori amb el qual s'identifica plenament: la màgica plana Rotaliana, un paratge de sòls minerals d'origen al·luvial i de assolellats turons entre les muntanyes dolomítiques. Aquí neixen els vins de gran finor i elegància del celler.


VIGNETI DELLE DOLOMITI  I.G.T.
Elisabetta Foradori
Monovarietal de Teroldego amb una criança de 8 mesos en àmfores de fang amb les pells.
A la vista color vermell grana amb rivet rosat, de capa mitja amb fina llàgrima, net i brillant.
Al nas es mostra salvatgement intens, amb una bonica profunda complexitat aromàtica, fruita negra i vermella amb un perfil més silvestre, móres, nabius, cireres, l'acompanyen aromes florals, violetes seques i notes especiades, pebre negre, regalèssies, encens, quelcom de sotabosc, molses i fines notes vegetals i amb un perfil mineral calcari molt marcat.

A la boca es mostra fresc i amb un gran equilibri, acidesa viva que marca la seva estructura, juntament amb uns tanins rodons i ben integrats que envolten el paladar de notes dolces i afruitades. Records de melmelada de móres i sensació balsàmica, amb una persistència mineral intensa, i un final o l'acidesa cítrica ens explota al paladar.


El preu a botiga uns 19 euros


El preu a botiga uns 28 euros plens de màgia.

Cap comentari:

Publica un comentari