HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Kumeu River Estate Chardonnay 2016

SHARP.

Nova Zelanda és l'última zona que s'ha incorporat a les grans regions mundials de el vi, ja que les primeres vinyes no van arribar a les seves terres fins al segle XIX. Les dues illes que principalment formen el país es troben entre les grans masses de terra sorgides de la mar en temps geològics més recents pel que els seus sòls es troben entre els més joves del planeta i per tant també estan entre els més fèrtils.
Auckland està situada a nord-est de l'illa i és la regió vitícola més antiga.


WINE OF NEW ZELAND - KUMEU- AUCKLAND GI
Kumeu River Wines
Monovarietal de Chardonnay amb una criança d'11 mesos en bótes de roure francès.
A la vista color groc palla daurat amb reflexes llima, amb fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és captivador, màgic, d'intensitat aromàtica alta, de gran complexitat, donant com a resultat una macedònia de fruites extraordinària, préssec, poma verda, llimona, llima, aranja, combinades amb un subtil ventall de fruits secs, com les avellanes i els cereals, aportant profunditat aromàtica, notes especiades, pebre blanc, i una mineralitat extraordinària.
Ala boca ens atrau un paladar amb una sedositat penetrant, picant, les fruites, préssecs i nectarines ens esclaten donant amplitud, la seva fantàstica acidesa cítrica ens marca tot el recorregut, de principi a fi, la seva tensió és constant, gràcies a una combinació quasi perfecta de la seva acidesa-mineralitat-salinitat que ens acompanyarà sempre, per donar lloc a un final llarg i memorable.Un Chardonnay d'una qualitat extraordinària, capaç d'emocionar.


Cap comentari:

Publica un comentari