HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.



Clos d'Agon Valmaña 2008

EL PROJECTE DE PETER SISSECK A CALONGE.

Aquest és un dels primers vins que va formar part de la meva petita bodega, i crec que ja feia massa temps que estava esperant el seu moment. He de dir que la setmana que ve, no portaré cap ampolla del meu celler, ja que l'anfitrió, el Sr.Ramon, té el seu petit raconet de vins ple a rebossar, o sigui, que ens fotrem els seus!.
El Diumenge hi vaig estar donant una ullada, i hi ha algunes referències molt interessants.
Tornant al vi d'avui, aquest Valmaña, és un projecte en el que participa en Peter Sisseck, el productor del famós i codiciat Pingus, a la Ribera del Duero, segons diuen un dels millors vins del país veí, jo això no ho sé, però com que estic quasi segur, de que mai em podré permetre el luxe de tenir a les meves mans una ampolla de Pingus, em conformo amb aquest Valmaña, que us he de dir que és fantàstic.
Una petita sorpresa que tinc al celler, però això no ho digueu gaire alt.... tinc una ampolla de Flor de Pingus, que és el germà petit del Pingus....,ssshhhhhh, això serà una sorpresa en algun dia assenyalat, o no, tot dependrà de si tinc la paciència suficient per esperar.



D.O. CATALUNYA.
Celler Clos d'Agon - Mas Gil.
Cupatge de Cabernet Sauvignon, Syrah i Monastrell amb una criança de 18 mesos en barriques de roure francès.
A la vista intens color cirera picota amb el rivet granatós, de capa alta i bonica llàgrima, net i brillant.
Al nas, intens i complexe, amb records a prunes i melmelada de fruits vermells, mediterrani, subtil sotabosc i herbes aromàtiques, acompanyats per uns agradables fumats amb records a cigars o tabac de pipa sobre un agradable fons torrat del roure. Molt expressiu.
A la boca, entrada intensa, concentrat, equilibrat, sedós i ampli, amb caràcter, tornen les prunes i els torrats, agradable acidesa i uns tanins suaus, integrats en el conjunt, un vi persistent amb un final més que correcte.
Un vi profund, intens, complexe, per passar-hi una bona estona gaudint de la seva evolució i descobrint noves sensacions.


Aquest cop, ha estat acompanyat per uns fantàstics entrecots a la brasa!.

El preu sobre els 20 euros.

Apa siauuuuu!!!

Cap comentari:

Publica un comentari