HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Teta de Vaca 2010

UNA NOVA EXPERIÈNCIA EN PERILL D'EXTINCIÓ.

Sabeu on sóc????..., a Igualada, des de que ha començat l'any ja hi he anat més que en tota la meva vida, coses que passen, aquest cop l'excusa per anar-hi a dinar ha estat que la Júlia, la meva princeseta, tenia un torneig de Pàdel, així doncs, tota la família cap Igualada, i quan dic tota és tota..., bé, tota, tota...., no, però quasi, una ciutat que realment m'agrada força, possiblement sigui que m'estic familiaritzant molt amb ella.
Doncs bé, com que som gent de costums, acabem al mateix restaurant de l'última vegada que havíem estat a la ciutat, si ho recordeu allà on vàrem demanar el vi l'Inconscient. Anem sobre segur, un lloc acollidor, amb un bon servei i amb una bona relació qualitat-preu i amb una carta de vins curta, però interessant.
Tota la família contenta, grans i petits, tot un èxit.
El vi ha estat una decisió visual, ja sabeu que em deixo portar molt per la presentació de les ampolles, i això alguna vegada m'ha portat a descobriments realment interessants. Aquest precisament, ha estant un d'ells, un vi elaborat amb un raïm en perill d'extinció, teta de vaca, d'aquí el nom, un vi fresc, agradable, senzill, un vi que invita a seguir bevent, tot un divertiment.


D.O. SOMONTANO.
Celler Vinos Divertidos.
Cupatge de Tempranillo i Teta de Vaca de Maceració Carbònica.
A la vista, color cirera fosc de rivet entre grana i lilós de capa mitja net i brillant.
Al nas és tot fruita vermella fresca i cremosa, làctic, records a iogurt de maduixa o a "palotes", molt agradable, tocs florals units al conjunt.
A la boca és suau, sedós, untuós, cremós, amb la fruita molt present acompanyada de molta cremositat, un vi fàcil, fresc, amb uns tanins fosos dins el conjunt i amb un bon equilibri entre acidesa i dolçor, un vi de consum ràpid, ja que invita ha anar bevent. Un plaer!


El preu 8 euros a la botiga, al restaurant ens ha costat 14 euros.

Apa doncs!!!

Cap comentari:

Publica un comentari