HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Cobero 2012

TALENT I AUTENTICITAT.

Amb aquest títol sembla que la cosa avui vagi sobre mi, o això és el que es pensaria més d'un només llegir-lo. Però no, la cosa va de vins, de grans vins com sempre. Un divendres més, i un cap de setmana que ja treu el nas, i aquest cop toca passar una estona divertida compartint Zalto i vermells a la Vineria, vaja a casa. Avui em decidit obrir i compartir una raresa que elabora en Goyo García a la zona del Valle de Bedoya, un vi vermell de gran caràcter i que demostra talent i autenticitat, i com ja he dit abans, i perdoneu que em repeteixi tant, un reflex de la meva persona. Si no parleu amb la meva mitja mandarina i a veure que us diu.
Salut i sobretot bon cap de setmana.


VINO DE LA TIERRA DE LIÉBANA - VALLE DE BEDOYA.
Goyo García Viadero i Tomás Cobo.
Cupatge de Mencía i Palomino amb una criança de 16 mesos en barriques de roure molt velles.
A la vista color cirera picota de capa mitja i rivet violaci, abundant llàgrima fina, net i brillant.
Al nas és molt exuberant, intens i refrescant, notes de fruites vermelles silvestres, maduixes, gerds, subtils records especiats com el pebre i canyella, notes vegetals, records minerals i quelcom de flor, violetes, fins torrats de la fusta, xocolata.
A la boca és sedós i molt elegant, àgil, presència de la fruita vermella madura, amb subtils notes torrefactes, cafè, records salins, tanins ben integrats i excel.lent acidesa que li aporta un gran frescor, fons mineral, llarg i de gran persistència.


Amb la Zalto borgonya és un espectacle.
El preu sobre els 33 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari