HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Clònic 2007

LA SERRA D'ALMOS.

Un fantàstic descobriment el d'aquest cap de setmana, un vi que m'ha sorprès de forma positiva, una anyada amb una evolució fantàstica, adquirint una gran bouquet i una complexitat aromàtica i sensorial digna dels més grans (opinió totalment personal i gens vinculant). Bé, ara potser m'estic emocionant massa, però per a mi, l'experiència ha estat realment agradable, i encara més quan el preu de l'ampolla no arriba als 14 euros.
És realment fantàstic i emocionant saber que en el nostre país petit, aquell en el que des de dalt d'un campanar sempre es pot veure el campanar veí, hi ha tantes i tantes joies enològiques, de les que ens hem de sentir extremadament orgullosos.


D.O. MONTSANT.
Celler Cedó Anguera.
Cupatge de Carinyena, Cabernet Sauvignon i Syrah amb una criança de 13 mesos en barriques noves de roure francès.
A la vista intens i profund cirera picota de capa alta i rivet rosat, amb una densa i abundant llàgrima que ens tinta la copa, net i brillant.
Al nas bonica evolució i complexitat, d'agradables matisos aromàtics, fruita negra i vermella madura confitada, agradables records especiats, subtil vainilla i mentolats, balsàmics, flors seques, violetes, i torrats de gran subtilesa i elegància.
A la boca entrada potent i intensa, gras i sedós, de pas elegant, aromes complexes de fruita confitada i espècies, subtils torrats, fumats, tabac de pipa, acidesa equilibrada i tanins madurs, dolços i subtils, de gran persistència i final llarg amb records torrefactes.


El preu a botiga uns 13 euros, al restaurant 21 euros.

www.cedoanguera.com

Cap comentari:

Publica un comentari