HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Domaine la Guintrandy 2014

GAUDINT DEL REFUGI.

Com cada any per aquestes dates ens hem escapat uns dies cap Andorra per gaudir un xic de la neu, i de d'altres coses. Aprofitar per fer quatre compres comptades, "que no està l'horn per a bolls", i intentar gaudir una mica de la gastronomia local, si es pot. Per no trencar la tradició familiar dinarem en uns dels locals preferits de la xineueta, i la meva mitja pansa i jo compartirem una ampolla de vi, si la carta ens ho permet. Ja he comentat més d'una vegada que els preus per aquestes terres, acostumen a ser escandalosament escandalosos en la majoria de locals, tot i que per sort sempre hi ha excepcions, així doncs amb molt de compte agafarem la carta de vins i intentarem que no ens deixin sense calces.

Salut i Garnatxa.


APPELLATION CÔTES DU RHÔNE CONTROLÉE.
Olivier Cuilleras.
Cupatge de Garnatxa, Syrah i Monastrell.
A la vista color vermell robí amb el rivet violaci molt viu, de capa mitja amb una fina llàgrima, net i brillant.
Al nas és elegant, llaminer, destaca la seva intensa fruita negra, móres, cireres, records de regalèssia i un fons amb notes fumades.
A la boca continua amb l'elegància i finor, carnós, fruita negra, notes de cireres al paladar, apareixen notes especiades, manté una correcta acidesa i uns tanins secants, de bona persistència i final mig am records fumats.


El preu a botiga us 7-8 euros al restaurant 18 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari