HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.L'Oratori 2014

HOMENATGE.

Una gran sorpresa hem tingut tots els que compartíem taula amb aquesta fantàstica ampolla de vi de "l'Empordà", amb una qualitat-preu realment extraordinària que ens ha deixat molt tocats per la tramuntana i segur que sempre hi haurà un bon motiu per comprar-ne més d'una caixa sense que la gent es pensi que ets el boig de la ciutat, passaran els anys, i si no sempre podré tornar enrere i recordar com vaig gaudir de l'Oratori, fins que algun dia els nostres camins es creuïn de nou una i altra vegada com en un conjunt de cercles viciosos infinits. Aquests instants del temps, seran eterns, no tinguis pressa i gaudeix de la llum que t'aporta perquè mai trobaràs quelcom així, i si no seguirem somiant  amb alguna cosa semblant quan es faci fosc i el que necessitem sigui la llum, en aquelles  nits de glòria que tant recordem sota una estrella..., viure és vida.D.O. EMPORDÀ.
Celler Martí i Fabra.
Cupatge de Cabernet Sauvignon, Garnatxa i Samsó amb una criança de 12 mesos en cubs de ciment.
A la vista color vermell cirera intens i viu amb el rivet violaci de capa mitja amb una fina llàgrima, net i brillant.
Al nas destaca una bona fruita vermella i negra molt fresca, llaminera i sucosa, donen ganes de mossegar-la!! móres, gerds, nabius, maduixetes, etc.., subtils records especiats, pebre, regalèssia, senzillament genial.
A la boca és un vi rodó, jove, sense arestes, molt saborós, amb cos, ampli i expressiu, la fruita com a protagonista molt llaminera, records de les espècies i amb una fantàstica acidesa, molt viva, tanins presents i agradables, de persistència mitja i un final força llarg i afruitat.


Gran anyada d'aquest vi.


El preu a botiga uns 6-7 euros

Cap comentari:

Publica un comentari