HISTÒRIES MÀGIQUES, O NO, ENTRE COPES, AL VOLTANT D'UNA TAULA...


Per damunt de tot i sempre, vi Català, i al qui no li agradi que el follin.


"No sóc ningú, simplement un mindundi en aprenentatge constant ampolla rere ampolla"


Aquest és el punt de vista d'un malalt del vi, d'un winefucker, d'una persona senzilla (sempre), que amb el pas del temps, la maduresa i el seny (poc), ha profunditzat en un món únic que li aporta benestar, felicitat i riquesa emocional, un món de proximitat, un món senzill, que alguns intenten complicar-ho tot amb un elitisme desmesurat i l'esnobisme patètic de can fanga, però en el fons, un món planer i directe. Un món per compartir les sensacions a pèl, i on cada dia que passa, cada copa que es regala l'enriqueix una mica més. On el més important és saber-ho gaudir intentant evitar els condicionants externs (dropos), tant sols plasmar al paper el que li diu la copa, res més. Això sí, permeteu-me que la copa sigui Zalto, Riedel o Mark Thomas.

Aquesta és la visió d'un consumidor compulsiu, que decideix gaudir d'una ampolla de vi, i que pot expressar el que li aporta sense la pressió de quedar bé davant de ningú, ni d'haver de donar punts, ni lacres, ni sols, ni llunes, ni fulles, ni estrelles, ni la puta mare que ho va parir.., només la seva opinió, que en el fons és tant vàlida com qualsevol altre, o més.


Aquí arranca aquest blog, amb il.lusió, en el qual només vull donar a conèixer una mica més, des de la meva humil opinió, aquest món que a mi tant m'apassiona. Ni puntuar, ni criticar, només opinar, expressar i compartir-ho amb vosaltres. Sentir, escoltar, palpar, deixar que flueixin les sensacions. Sempre des del respecte i humilitat per poder entendre i gaudir d'aquest gran plaer.


Cada vi té una història darrere, cadascuna d'elles diferent, aquí les explicaré, intentaré crear un record per a cada ampolla, una anècdota, un instant que quedi escrit en el passat i perduri en el futur, mentre les gaudim al voltant d'una taula amb la bona gent de sempre.


Aquest és el meu diari personal, la meva vida a través d'una copa, les meves sensacions, les meves vivències, i si algú no li agraden, que calli i que el follin.Nectar PX dulce

DOLÇA COMPANYIA.

Extraordinari dinar a Vilanova amb una gran companyia, la mitja de sempre per suposat, i en un restaurant ple d'encant i amb molta Ànima. Abans de gaudir del dinar, un passeig per davant de mar respirant tranquil.litat i relax, oblidant el temps, el rellotge, sense presses i amb la ment en blanc, en ple repòs, escoltant tan sols les onades que piquen contra les roques, els suaus crits de les gavines o l'agradable timbre d'una bicicleta que ens passa pel costat, que bonic i extraordinari és sentir-se un mateix, per uns petits moments notar que hi som, parlar-nos, viure'ns i compartir-nos, instants que no haurien d'acabar mai.
Aquest moment d'èxtasi, avui l'acabaré amb una dolça companyia, perquè nosaltres ens ho valem.
Salut i PX!.D.O. JEREZ-XERÉS-SHERRY.
Bodegas González-Byass.
Monovarietal de Pedro Ximénez.
A la vista color marró molt fosc, wengé, quitrà, amb el rivet ambarí intens i quelcom iodat, molt untuós, gras, dens, amb una llàgrima molt abundant, densa i molt lenta que els tinta la copa, net i brillant.
Al nas és de bona intensitat , suau, notes de panses, prunes, postres de músic, notes dolces com  de dàtils, confitura de taronja, orellanes, records torrats, cafè torrefacte, cacau i caramel, sucre cremat i un subtil record de quitrà.
A la boca és dens i molt untuós, oliós, cremós, de bon volum i amplitud, notes llamineres, dolç però gens embafador, records de fruita negra passificada i notes torrades de cacau, molt agradable en el post gust, de bona acidesa, de final llarg i de bona persistència.


El preu a botiga uns 8-9 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari